Στο πλαίσιο της ετήσιας σειράς διαλέξεων του μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου «Νέες Τεχνολογίες Μάθησης και Επικοινωνίας» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου, 2013 ανοικτή διάλεξη με θέμα ¨Βιώνοντας το μουσείο μέσα από διαδραστικές ψηφιακές ιστορίες προσαρμοσμένες σε κάθε επισκέπτη¨.

Ο τίτλος της παρουσίασης της προσκεκλημένης ομιλήτριας, Δρ Μαρίας Ρούσσου (www.makebelieve.gr) ήταν «Βιώνοντας το μουσείο μέσα από διαδραστικές ψηφιακές ιστορίες προσαρμοσμένες σε κάθε επισκέπτη».

Η Δρ Ρούσσου ανέπτυξε, με εξαιρετικά ενδιαφέρων τρόπο, τις ψηφιακές δυνατότητες διάδρασης του κοινού με τα εκθέματα ενός σύγχρονου μουσείου. Χρησιμοποιώντας ως μελέτη περίπτωσης το νέο μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα, η Δρ Ρούσσου εξήγησε το σκεπτικό πίσω από το σχεδιασμό και την υλοποίηση εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας για τον εμπλουτισμό της εμπειρίας των επισκεπτών ενός αρχαιολογικού μουσείου. Το έργο αυτό διεκπεραιώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Cultural Heritage Experiences through Socio-personal interactions and Storytelling (CHESS), το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην δημόσια συζήτηση παρέστη και απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου Αναπληρωτής Καθηγητής Στέλιος Στυλιανού.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η συντονίστρια του μεταπτυχιακού προγράμματος «Νέες Τεχνολογίες Μάθησης και Επικοινωνίας», Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, Ελένη Α. Κύζα.

Leave a Reply