Μια σημαντική εκδήλωση που εντάσσεται στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Νέες Τεχνολογίες Μάθησης και Επικοινωνίας που προσφέρει το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του ΤΕΠΑΚ, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης με θέμα: Νέες Τεχνολογίες και Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση.

Η εκδήλωση στόχευε σε μία δημόσια συζήτηση εστιασμένη στο ρόλο των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκαν διαφορετικές προοπτικές για το θέμα όπως

  • εκπαίδευση εκπαιδευτικών,
  • διαδικασία μαθησιακού σχεδιασμού,
  • σε σχέση με το ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν οι νέες τεχνολογίες στα θέματα αυτά.

Στην δημόσια συζήτηση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό η Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγήτρια Ελπίδα Κεραυνού-Παπαηλιού και μίλησαν ακαδημαϊκοί από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα του τόπου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, την Επιτροπή Αναλυτικών Προγραμμάτων, και των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Το συντονισμό της συζήτησης έκανε η συντονίστρια του μεταπτυχιακού προγράμματος «Νέες Τεχνολογίες Μάθησης και Επικοινωνίας», Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου Δρ. Ελένη Α.Κύζα.

Leave a Reply