ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Δρ. Marcia Linn είναι καθηγήτρια στο αντικείμενο Γνωστική Επιστήμη και Ανάπτυξη στο University of California, Berkeley, όπου διευθύνει το “Technology-Enhanced Learning in Science (TELS) Center”, ένα από τα 13 Κέντρα Μάθησης και Διδασκαλίας, τα οποία επιχορηγούνται από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών (NSF) των Η.Π.Α.

Είναι Εταίρος (fellow) του Αμερικανικού Οργανισμού για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS) και τα ενδιαφέροντά της εστιάζουν στη διερεύνηση της μάθησης στις Φυσικές και Περιβαλλοντικές Επιστήμες, την ισότητα των φύλων και το σχεδιασμό τεχνολογικά υποστηριζόμενων μαθησιακών περιβαλλόντων.

Έχει γράψει πληθώρα άρθρων και της έχουν απονεμηθεί πολλές διακρίσεις για τη δουλειά της, η οποία εκτείνεται σε όλο τον κόσμο. Στο κέντρο της δουλειάς της βρίσκεται η διαδικτυακή πλατφόρμα Web-based Inquiry Science Environment (WISE).

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Dr. Linn επισκεφτείτε τις ακόλουθες συνδέσεις:

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΛΕΞΗΣ

Το διαδικτυακό διδακτικό υλικό μπορεί ν’ αξιοποιήσει επιστημονικές εποπτικοποιήσεις, εικονικά πειράματα και συνεχή αξιολόγηση για να ενισχύσει τη μάθηση με νέες τεχνολογίες στις Φυσικές και Περιβαλλοντικές Επιστήμες.

Οι ενότητες οι οποίες αναπτύσσονται στη μαθησιακή πλατφόρμα Web-based Inquiry Science Environment (WISE) μπορούν να χρησιμοποιήσουν διαδικτυακά εργαλεία για τη διάγνωση των μαθησιακών δυσκολιών, για να παρέχουν εξατομικευμένη στήριξη, να συντονίσουν τη συνεργασία και ν’ αυτοματοποιήσουν την αξιολόγηση της εργασίας των μαθητών.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από την εργασία των μαθητών, το WISE μπορεί να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να πάρουν αποτελεσματικές εκπαιδευτικές αποφάσεις.

Η ομιλία αυτή θ’ αναφέρει αποτελέσματα από έρευνες σε τάξεις για να τεκμηριώσει επιτυχημένες χρήσεις επιστημονικών εποπτικοποιήσεων, να παρουσιάσει εργαλεία που βελτιώνουν τη συνοχή της κατανόησης των μαθητών, και να εξηγήσει πώς οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βελτιώσουν τα μαθησιακά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας υλικό από τις απαντήσεις των μαθητών στις ενσωματωμένες αξιολογήσεις.

Λύσεις ανοικτού κώδικα όπως το WISE μπορούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια της παγκόσμιας κοινότητας των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση της τεχνολογίας για τη βελτίωση της μάθησης και της διδασκαλίας.

Leave a Reply